1921. – Labin. Civilni komesar je dobio informaciju da je u rudniku situacija nepromijenjena. U Vinežu rudari zaštitu pojačavaju novim minama dok po danu izvode vojne vježbe. (MARCELLO BOGNERI)

1954. – Sve veća aktivnost društva “Naša djeca” u Pazinu. Zahvaljujući neumornom zalaganju Rotim Marije, pazinsko društvo “Naša djeca” sve više okuplja građane i mališane oko sebe. Društvo je dobilo dosta lijepe prostorije u kojima će se ovih dana otvoriti Pionirska čitaonica. To je velika novost, a i radost za pazinske mališane, jer će u njoj naći sve svoje časopise i novine. Zahvaljujući pomoći i akciji Glavnog odbora društva “Naša djeca”, oni su dobili preko 500 raznih dječjih knjiga koje će se smjestiti u čitaonicu gdje će ih moći čitati i posuđivati. (GLAS ISTRE)

1975. – Opatijski fakultet u Puli. Danas prije podne u Puli je svečano otvoreno prvo područno odjeljenje Hotelijerskog fakulteta Opatija koje čini 32 polaznika iz Rovinja, Pule i Poreča. Rad odjeljenja otvorio je dekan opatijskog fakulteta dr. Dušan Jagodić, a goste i polaznike pozdravio je v. d. glavnog direktora “Arena-turista” Vinko Jurcan. Područni rad Hotelijerskog fakulteta Opatija odvijat će se u suradnji s pulskim turističko-ugostiteljskim poduzećem “Arena-turist”. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti