CineHistria – Videogalerija istarske povijesti

“CineHistria” projekt Istarskog povijesnog društva čiji je glavni cilj prikupiti, popisati i na mrežnim stranicama predstaviti dokumentarne i igrane filmove, televizijske emisije te izvorne snimke čija je tematika povezana s prošlošću Istre i Istrana, a koji su dostupni za pregled na internetu.

Saznajte više

Televizijski prilog Hist(o)ria

Ideja o pokretanju dokumentarnog televizijskog priloga “Hist(o)ria” nastala je u rujnu 2010. kao rezultat razgovora između Nezavisne istarske televizije (danas TV Istre) i Istarskog povijesnog društva…

Saznajte više

Istarski vremeplov

U suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli Istarsko povijesno društvo pokrenulo je novi projekt pod naslovom “Istarski vremeplov”. Projekt se temelji na televizijskoj emisiji Istra Nekad i Danas, plodu dugogodišnje suradnje Sveučilišne knjižnice u Puli i regionalne televizijske kuće TV Nova.

Saznajte više

Predstavljanje povijesnih izdanja u Puli

“Predstavljanje povijesnih izdanja u Puli” zajednički je projekt (inicijativa) Istarskog povijesnog društva i Udruge Istarska baština, koji ima za cilj upoznavanje pulske i istarske javnosti s novim izdanjima hrvatske historiografije.

Saznajte više