1932. – Jedan naš novi inžinir. Pred Božić diplomirao je na zagrebačkoj univrezi na čast građevnog inžinira naš zemljak gospodin Marijan Antonac rodom iz Livada u Istri. Mi, mladom inžiniru koji povećava veliki kadar naših intelektualaca u emigraciji, čestitamo i želimo mnogo uspjeha u životu. (ISTRA)

1954. – Kakvo će biti vrijeme u godini 1954? Ožujak: Od 1. do 5. vedro i jaka studen, a puše i južnjak promjenljivo. Od 5. do 11. jaki vjetrovi i ružno sa snijegom. Od 11. do 19. kišovito i nestalno, a od 19. do 27. kiša sa snijegom. Od 27. dalje vedro i lijepo. (ISTARSKA DANICA)

1970. – Labin. Zbog “Božjeg kraljevstva” V. Knapić odbio uniformu. Odjel za narodnu obranu podnio je sucu za prekršaje prijavu protiv V. Knapića, radnika Istarskih ugljenokopa Raša, zbog toga što je odbio primiti vojnu uniformu. Čak i drugi put kad je pozvan, Knapić je odbio. A odbio je, jer po njemu,”borba se vodi duhovno, a ne fizički”. Između ostalog, on u svojoj izjavi kaže: “odbijam primiti vojnu uniformu, pošto ja zastupam interes Božjeg kraljevstva”. O tome će rješavati sudac za prekršaje. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti