1916. – Obznana. Daje se na znanje da je zaplijenjena ne samo koža volova, nego takodjer koža konja, teladi, ovaca i janjaca te u smislu naredbe C. i kr. vrhovnog vojnog zapovjedništva. Sve kože u području mjesne općine Pule i Rovinja treba dakle predati direktno na sabiralište C. i kr. klaonice ratne mornarice u Puli. Kancelarija odaslanika etapne centrale za kože nalazi se u Puli, hotel «Adria» gdje se davaju eventualne upute. (HRVATSKI LIST)

1916. – Zabranjene pjesme. C. k. tvrdjavni komesar javlja: Zabranjeno je deklamirati, pjevati ili svirati javno ili na način da javnost čuje pjesme: “Inno a Trento”, “Inno al Trentino”, “Inno a Dante Alighieri”, “Inno alla Lega Nazionale” i “Inno degli studenti Trentini” kao što uopće druge talijansko-nacionalne pjesme nepatriotičnog karaktera. Prekršitelji biti će kažnjeni. (HRVATSKI LIST)

1917. – Politeama Ciscutti daje velike kinematografske predstave sa slijedećim rasporedom: “Put do bogatstva” umjetnička drama u 3 čina; “Mali detektiv” komična drama. Kino Crvenog križa: “Bludnja” detektivski film u 4 čina sa Stuart Webbsom. (HRVATSKI LIST)

1919. – Sastanak poljoprivrednika. Mole se svi poljoprivrednici da prisustvuju sastanku koji će se održati u 10:30 u gostionici iza crkve Sv. Ivana u Medulinskoj ulici radi važnih dogovora. (L’AZIONE)

1919. – Ukraden novčanik. Tosich Martino iz Kanfanara pokraden je na ulici. Ukraden mu je novčanik sa 154 lire. (L’AZIONE)

1919. – Politeama Ciscutti. U kazalištu Politeama Ciscutti izvedena je šaljiva komedija “Dall ‘ombra al sol” od Silvia Pillotta. Publika se oduševila dobrom izvedbom. (L’AZIONE)

1929. – Kolarić umro. Glasoviti razbojnik Ivan Kolarić koji je u novembru 1925. god. od porotnog suda u Puli radi 16 razbojstava i ubijstava, počinjenih u Trstu i u Puli bio osuđen na doživotnu tamnicu, umro je ovih dana u tamnici Santo Stefano in Ventotenne. Shrvala ga je teška želučana bolest. (ISTARSKI LIST)

1929. – Glavani kod Barbana. Javljamo Vam da su tatovi, zatrlo im se sjeme, u noći odagnali Pavi Buliću iz staje par volova. Brat bratu bi mogao za njih dati 5 tisuća lira. Ujutro bili su o toj krađi obaviješteni karabinijeri u Barbanu i u Juršićima. Cijelo se je selo diglo na noge i pošlo u potragu za volovima. Trag se je poznao do sela Štokovaca kamo su dalje odmaknuli tatovi sa ukradenim blagom ne zna se. Dao Bog da im se uđe u trag. (ISTARSKI LIST)

1948. – U Labinu je 7. ovog mjeseca započeo daktilografski kurs koji je organiziran na inicijativu sindikalne podružnice kotarskih ustanova. Kurs pohađa 30 polaznika koji su većinom činovnici kotarskih ustanova, zadruga i poduzeća. Kurs se održava svakog jutra od 6 do 7 sati. Vuković Matel dobrovoljno rukovodi kursom. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti