1908. – čačko pripomoćno društvo u Pazinu izdaje mjesečno siromašnim učenicima oko 1800 kruna. Toliko nisu primili ni u jednom mjesecu, a u prošlom maju tek 246 K. Hrvati, kuda ćemo ovako? (OMNIBUS)

1908. – Dolazak veterana. U nedjelju ujutro na 9 i pol dolaze u Pulu Veterani iz Rovinja (Veteransko društvo Nadvojvoda Karlo Stjepan) parobrodom “Istria”. Dočekati će ih naši veterani te zajedno marširati onda u nove prostorije u ulici Sissano 24. Za podne na 3 ure držati će se na trgu Verdi javna tombola. Odlazak veterana put Rovinja na 8 sati u večer. (OMNIBUS)

1913. – Hrvatsko katoličko omladinsko društvo “Seljačka Zora” u Sv. Petru u Šumi priređuje proslavu narodnog blagdana Sv. Ćirila i Metoda u prostorijama mjesne “Hrvatske Čitaonice”.
Raspored zabave je slijedeći:
-Proslov
-«Lijepa Naša» pjeva muški zbor
-Deklamacija: “Vrag i postolar”
-Pjevanje: “Istrane dragi”
-Predstava: “Poštarska tajna” ili “Začarano pismo”
-Tombola
Početak točno u pet sati poslije podne (PUČKI PRIJATELJ)

1917. – Punge (kornjače) iz Crne Gore. C. kr. namjesništvo namjerava razdijeliti među vrtlare punge iz Crne Gore koje su korisne radi uništavanja kukaca. Prijave do tri dana kod općinskog ureda u Puli. (HRVATSKI LIST)

1917. – Opskrba vodom polja i vrtova. C. kr. tvrđavni komesar namjerava, u svrhu da podupre koliko je više moguće ishod obrađenog polja, olakšati opskrbu vode onim poljodjelcima i vrtlarima koji nemaju vodu ili zdenac.
Prijaviti se kod ravnateljstva općinskih ureda u ulici Muzio br. 1. (HRVATSKI LIST)

1948. – Otkup vune na području kotara Pule do sada nije pokazao one rezultate koji su se mogli postići. Međutim, u nekom mjestima postignuti su veliki uspjesi. Jedan od razloga koji su ometali pravilno provođenje otkupa je neozbiljno shvaćanje zadataka, ali i dostavljanje nepotpunih podataka jer su u nekim mjesnim odborima prekrivali po nekoliko grla ovaca smatrajući to nevažnim. Tamo gdje su otkupni organi ozbiljno pristupili izvršavanju zadataka uspjeh je premašen kao npr. u Vodnjanu, Balama, Fažani, Peroju, Brionima, Ližnjanu i Galižani. (GLAS ISTRE)

1948. – Izašao je peti broj časopisa Republika. Na kraju je bibliografija (pregled najnovijih knjiga i časopisa). (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti