1908. – Vrućina i suša. Vrućina i suša danas su dvije stvari o kojima svatko govori. Osobito strašna suša muči ovu godinu cijelu Istru. Povrće i žito ponestaje. Što se tiče vrućine na prvom mjestu je Trst koji je jedan od najvrućih gradova cijele Europe. Jučer ujutro, npr. u Trstu je bilo 31,5 stupnja C vrućine. Slijedi zatim Beč pa Berlin. (OMNIBUS)

1913. – Kameni ugljen u Karojbi. Iz Karojbe nam javljaju da su našli dvije žile kamenog ugljena na općinskom zemljištu. Domaći trgovac gospodin Ritoša se je izjavio pripravnim preuzeti posao oko istraživanja ako mu vlada podijeli za to potporu. Valjalo bi svakako da vlada pošalje kojeg vještaka, pak da dobro ispita teren, ne bi li u našoj siromašnoj Karojbi mogao čovjek dobiti zaslužbe jer nam i onako mnogo momčadi odlazi u Ameriku. (PUČKI PRIJATELJ)

1965. – Svojevremeno smo u našem listu objavili informaciju da će restoran sa samoposluživanjem u Puli biti završen do 1. svibnja ove godine. Naime, u to vrijeme postojali su planovi koji su govorili da se jedan ovakav restoran može završiti do Praznika rada kada je trebao biti svečano otvoren. Međutim, kako ni jedno poduzeće u Puli nije htjelo preuzeti izgradnju restorana, situacija se bitno izmijenila. Ostao je jedan jedini interesent, zagrebačko poduzeće Sljeme, koje je preuzelo na sebe obavezu da će samo izgraditi restoran za samoposluživanje. Općina Pula pomaže u izgradnji restorana na taj način što je Sljemenu dala dugoročni krediti od 60 milijuna dinara dok će ostala sredstva ovo zagrebačko poduzeće dati iz vlastitih izvora. Prema najnovijim informacijama restoran sa samoposluživanjem bit će završen do 15. srpnja ove godine. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti