1906. – Telefon u Rovinju. Dana 1. lipnja ove godine otvara se na carsko kraljevskom poštanskom i brzojavnom uredu u Rovinju javna telefonska govornica i telefonska centrala kojoj će biti pridružene 31 pretplatnička i 2 službene postaje. (OMNIBUS)

1906. – Novine Hrvatske stranke prava. Od 1. lipnja tekuće godine izlazit će u Zagrebu dnevnik “Hrvatska” glasilo Hrvatske stranke prava. Vlasnik je klub stranke, a odgovorni urednik narodni zastupnik dr. August Harambašić. (OMNIBUS)

1928. – Iz Muna. Naša muška mladež. Ta naša nada sve nam manje vrijedi. Naša nova mladost uzgaja se u krčmi, a to je slab znak. Nikada nije postalo čovjekom dijete koje je od 15 godina počelo da igra karte u zadimljenoj krčmi uz flašu vina. Neke su krčme vječito pune ovih balavaca koji još mirišu po majčinu mlijeku, a već piju vino na litre i u pijanstvu gube pare i rasiplju znojem zaslužene pare. (ISTARSKA RIJEČ)

1928. – Ovdje, u Rovinju imamo jednu staricu od 97 godina. Zove se Budičin. Ona živi sa svojom rodjakinjom, staricom od 95 godina. A te starice još su zdrave i dosta u dobrom stanju. Starija udjene iglu svojoj unuci i nevjesti. Još dandanas ona krpa, a pred par dana ona je vrlo savršeno sašila sama na ruke jednu lijepu košulju. E, to su stare korenike! Danas se drugačije živi i brže umire. (ISTARSKA RIJEČ)
1928. – Osobna vijest. U ime moje i moje obitelji zahvaljujem se najsrdačnije svim našim dobrim ljudima koji su nam pomogli na bilo koji način za našeg seljenja iz nezaboravnog Grdosela. Šaljemo ovim putem topli naš pozdrav svima, a osobito pak onima iz Grdosela i Butonege te bliže i dalnje okolice s kojima se ne mogosmo oprostiti osobno. U duhu uvijek s vama vaši, Ribarić Ivo, učitelj i obitelj. (ISTARSKA RIJEČ)

1965. – Izložba i sajam knjiga. Matica hrvatska otvorila je u prostorima labinskog kina Partizan izložbu i sajam knjiga. Sajam i izložba bili su otvoreni od 8. do 20. svibnja, a za njih je vladalo prilično zanimanje građana Labina koji su na izložbi mogli naći najnovija izdanja suvremene jugoslavenske knjige, razgledati ih, kupovati na licu mjesta ili naručiti. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti