1872. – U Puli izlaze tjedne novine na njemačkom jeziku pod nazivom “Neptun”. Urednik Bernhaupt, tiskara Seraschin. Povremeno izlazi i dodatak tiskan na talijanskom jeziku. (MARCELLO BOGNERI)

1918. – Mali oglasnik: u tovarnom skladištu ovdašnje željezničke stanice prodavat će se 31. svibnja i 1. lipnja odprilike 40 tona kisele repe ukupno ili djelomično onomu koji će nud. (HRVATSKI LIST)

1955. – Vodnjan je dobio limenu glazbu. U okviru kulturnog prosvjetnog društva “Bratstvo-jedinstvo” u Vodnjanu je osnovana prije tri mjeseca limena glazba s 32 instrumenta. Narodni odbor kotara Pula osigurao je sredstva da se kupi veći dio instrumenta koji nedostaju da bi se kompletirala glazba. Članovi glazbe su imali dosad već jedan teoretski tečaj kako bi lakše mogli savladati težak zadatak koji ih čeka već koncem godine nadaju se prvom samostalnom koncertu. Glazba će sigurno uspjeti u svojim nastojanjima jer su njeni članovi vrlo disciplinirani i marljivi. (GLAS ISTRE)

1973. – Pazin, festival mladih. Večeras u 20 sati svečano je otvoren 23. “Festival mladih Pazin 1973.”. Festival se ove godine održava u okviru proslave 30. obljetnice sjedinjenja Istre s Jugoslavijom, a posvećen je Danu mladosti i 81. rođendanu druga Tita. U programu festivala sudjeluje oko pet tisuća mladih s područja čitave regije koji će u slijedeća dva dana sudjelovati u zajedničkim priredbama i tako još više učvrstiti bratstvo i jedinstvo koje se na području ove regije tradicionalno njeguje. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti