1906. – Morski pas u Kvarneru. Parobrod “Quarnero”, ploveći blizu Velog Lošinja, opazio je u petak u jutro jednog velikog morskog psa dugačkog preko 4 metra. Momčad parobroda pokušala je uhvatiti ovu morsku neman bacivši u more jednu veliku udicu na koju je pričvrstila do 2 kg mesa, ali morski pas nije zagrizao, nego je umaknuo. (OMNIBUS)

1915. – Raspored evangelističkog Bogoslužja za vrijeme blagdana Duhova: na njemačkom jeziku na Duhove i Duhovni ponedjeljak u 8.30, 10.30 i 13.30 sati prije podne te u 3.30 poslije podne. Na mađarskom jeziku će se Bogoslužje održavati u 5 sati popodne. I mornarima treba omogućiti prisustvovanje Bogoslužjima. (POLAER TAGBLATT)

1918. – Iz Medulina. Prošlih smo dana doživjeli ovdje više odvažnih provalnih kradja. Prema vrsti kradje te prema načinu kako se ta kradja počinja može se prosuditi da je provalnik (možda ih je i više) veoma okretan i spretan te da raspolaže svim provalničkim orudjem. Državni organi dodju uvijek post faktum i konstatuju da je kradja zbilja bila počinjena. Za ukradenom robom možeš letjeti ako te baš volja sam. (HRVATSKI LIST)

1918. – Podčasnička zabava. Sutra u nedjelju priredjuju podčasnici vojske u vrtu Narodnog doma veliku zabavu u dobrotvorne svrhe s koncertom, plesom, srećolovom s nagradama, streljanjem na golube itd. K kojoj se osim podčasnika i kanceliszta c. i kr. ratne mornarice pozivaju takodjer i gg. časnici, vojnički i državni činovnici, ženske pomoćne sile razreda A puljske posatke. (HRVATSKI LIST)

1930. – Nameti opet povećani. Fašistička je vlada da pokrije horendne izdatke za naoružanje povisila namete na kavu i šećer, dakle na artikle koje konzumira najveći dio pučanstva. Namet za kavu povišen je za daljnjih 400 lira po kvintalu. Za šećer isto tako. (ISTRA)

1971. – “Plebejci uvježbavaju ustanak”. “Plebejci uvježbavaju ustanak” to je naziv prve predstave koja će u petak biti izvedena u organizaciji novog Istarskog narodnog kazališta. Predstavu će izvesti ansambl kazališta ITD iz Zagreba. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti