1915. – Osim najvažnije vijesti da je, prema svemu sudeći, rat s Italijom neizbježan donosi i sitne informacije: Između tvrđave Bourgignon i Saccorgiana bila je izgubljena crna kožna torbica s jednom iskaznicom i 72 helera gotovine. Na željezničkom kolodvoru izgubljen je smeđi kožni novčanik u kojemu je bilo 60 kruna. Tvrtka J. Steiner u Puli upozorava da je njihova trgovina do daljnjeg ostaje otvorena i da na skladištu imaju veliki izbor ljetne odjeće. Prodavaonica sa velikim skladištem nudi: šamotne ploče za pećnice, šamotnu žbuku u prahu, keramičke cijevi, keramičke pločice za kuhinje, hodnike i sl. Preuzimaju se i radovi kao što su ugradnja cijevi i oblaganje podova. Josef Poločnik, Pula, telefon br. 132. Traži se kućna pomoćnica koja govori njemački i koja bi se brinula za pranje i glačanje rublja. Ponude u 3 sata popodne. Adresa u administraciji. (POLAER TAGBLATT)

1917. – C. kr. tvrdjavni povjerenik oglašuje. Prigodom jednog osobitog slučaja da je nekolicini ruskih zarobljenika koji su utekli iz logora ratnih zarobljenika, kako se čini pomoću pučanstva, pošlo za rukom da kroz nekoliko dana nesmetano proslijede svoj bijeg. Općinstvo se iznova najenergičnije opominje ne samo da ne pruži nikakve pomoći ni u kojem pogledu ratnim zarobljenicima zatečenim pod donekle sumnjivim prilikama već da iste dade zaustaviti te da ih predade sigurnosnim organima. Za ovakovo zaustavljanje raspisane su nagrade od 10 do 25 kruna. (HRVATSKI LIST)
1917. – Oglas: Danas, 5 sati pp. hotel Central s kavanom opet otvoren! (HRVATSKI LIST)
1930. – Vijesti od konfiniraca. Dr. Dekleva, kojega su na dan Gortanove pogibije na Liparima čuvari na smrt izbatinali, nešto se oporavio. Izbiše ga zato jer temperamentan kakav je nije se mogao svladati, nego je malo glasnije dao izražaja svom gnušanju i ogorčenju nad nečovječnim krvološtvom. (ISTRA)

1930. – Razne vijesti. Uredništvu Malog Istranina koji će upoznavati one naše najmanje s ljepotama naše drage Istre potrebne su slike, razglednice iz svih krajeva Istre. Molimo stoga najljepše svakoga tko ima razglednicu kojeg istarskog sela grada ili kraja da nam je pošalje. (ISTRA)

1965. – Građani pišu. Štakori se opet množe. Provodile su se i provode se deratizacije, a štakora u Puli kao da ima sve više i više. U parku pored Obale maršala Tita ispred Arene oni šeću bez straha pred ljudima i to u svako doba dna i noći. Čak su toliko postali drski da grickaju svoj zalogaj i ispod klupe na kojoj sjede ljudi. Na Verudi su također prava napast. Građani poduzimaju sami kojekakve mjere da se riješe tih napasnika koji im tamane čak i piliće. Vjerojatno zbog učestalih kiša u mnogim stanovima pojavili su se i miševi. Iz svega toga proizlazi samo jedno pitanje: Zar zaista nema mogućnosti da se grad riješi tih štetočina? Kao građanin predlažem da se o ovom problemu najozbiljnije porazmisli i da se poduzme neka akcija: od čišćenje otpadaka po raznim predjelima grada pa do trovanja tih štetočina u kojoj svoje učešće sigurno ne bi odbili ni sami građani. (GLAS ISTRE)

1971. – Rudari ljetuju besplatno. Sindikalne podružnice Istarskih ugljenokopa “Raša” odlučile su da 150 radnika ovog poduzeća provede godišnji odmor u Istarskim Toplicama i rabačkom hotelu “Rudar”. U Rapcu će ljetovati 100 rudara, a 50 u Istarskim Toplicama. Prednost za ljetovanje imati će ozlijeđeni, bolesni i iscrpljeni radnici. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti