1887. – Ovih dana će se u Puli otvoriti nova tvornica za proizvodnju mineralne vode. Pod firmom Eugenia Borghesaleo & C. koja će pomoći firmi Scracin da pojača proizvodnju sifona (boca u kojima se skladišti mineralna voda) koji su sve više popularni kod građana Pule. (MARCELLO BOGNERI)

1900. – U podnaslovu Mjestne viesti donosi: Regate u Puli. Carska i kraljevska jahtna eskadra obdržava ovog tjedna svoje ovogodišnje utakmice u jedrenju. Regate su započele jučer i trajati će u jutro i po podne u sve dane kroz čitavi tjedan. (NAŠA SLOGA)

1906. – Visoka gošća na Brijunima. Iz pouzdanog izvora se javlja da će uskoro stići na Brijune na dulji boravak nadvojvotkinja Marija Josipa koja je pred malo dana izašla sasvim ozdravljena iz sanatorija, u kojem se je podvrgla operaciji slijepog crijeva. (OMNIBUS)

1906. – Novi parobrod ugarsko-hrvatskog društva. Ovu subotu stigao je iz Malog Lošinja na Rijeku novi elegantni parobrod ugarsko-hrvatskog parobrodskog društva “Stefania” određen za brzu vožnju između Rijeke i Opatije. (OMNIBUS)

1906. – U tuđem lovištu. Ivan Fortunato iz Vodnjana morao je danas doći na sud jer je zatečen u lovištu Lovačkog kluba iz Pule bez dopuštenja za lov i bez oružnog lista. Na sudu je proglašen krivim, osušen na tri dana zatvora, a puška mu je oduzeta. (POLAER MORGENBLATT)

1906. – S tržnice, pritužbe na prodavače. Domaćice se tuže na prijevare trgovaca koji nabavljaju i prodaju robu po cijenama koje sami određuju. Svima njima je Gradska uprava priznala pravo da se u skladu s propisima izjednačuju s obrtnicima i kako god je ovo za kupce dobro zamišljeno, sve je postalo još gore. Svaki je prodavač dužan istaknuti uz izloženu robu i cijenu. Tako bude rano ujutro dok ne prođe tržni nadzornik, no poslije cijene bezobrazno narastu. To se osobito odnosi na ribu. (POLAER MORGENBLATT)

1927. – Donosi poziv. Svi na nogometnu utakmicu, na stadion G. Grion u 15 h, ulaz l.2. (L’AZIONE)

1956. – U Vodnjanu priređena izložba dječjih i učiteljskih radova. Povodom savjetovanja prosvjetnih djelatnika Vodnjanske općine, u prostorijama Narodne čitaonice u Vodnjanu, otvorena je bogata izložba dječjih i učiteljskih radova. Izloženo je preko tisuću radova. Najveći broj radova izložile su osmogodišnje škole Vodnjan, Barban, Vareški i druge. Domaćinska škola također je izložila niz vrijednih predmeta. Po ljepoti naročito se ističu razne čipke i žensko šivano rublje. Za pohvalu su i radovi učitelja Alda Peršića iz Štokovci. Na izložbi pored predmeta iz ručnog rada isticale su se i vrijedne slike koje su izradili učenici iz škola Svetvičenta i Vodnjan. (GLAS ISTRE)

1971. – Čokolada umjesto kave. Žtp Postojna uvela je novost u poslovnom vlaku “Arena-ekspres”, umjesto kave putnicima stjuardese nude čokoladu ili decilitar “Cynara”. Novost predstavlja i uvođenje aparata za ekspres kuhanje kave koja je znatno kvalitetnija od nazovikave koja je dosad servirana putnicima besplatno. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti