1900. – Oglas: Knjigotiskara i knjigovežnica J. Krmpotić i drugi u Puli prima sve u knjigotiskarsko-knjigovežku struku spadajuće radnje koje izvršuje brzo i ukusno. Zaliha sviju tiskanica za župne i obćinske urede kao takodjer pisaćeg papira. (NAŠA SLOGA)

1907. – Talijanska operna družina 20. travnja započinje gostovanje u Politeami Ciscutti. Gostovanje bi trebalo trajati oko 8 dana. Izvodit će se opera “Manon” Julesa Masseneta. To melodiozno djelo poznatog skladatelja sigurno će se svidjeti pulskom slušateljstvu, tim više što gostujuća družina uživa dobar glas. (POLAER TAGBLATT)

1917. – Obznana. C. kr. tvrdjavni komesar u Puli odredjuje za primanje dotičnog nakupa vune prvog striženja 1917. putem za to odredjenog povjerenstva slijedeće dane: 25. aprila 1917. grad Pula, c. i kr. tvrdjavno opskrbno skladište, u 8 sata ujutro za mjesta: Veruda, Verudella, Siana, Veli Vrh i Turčijan. (HRVATSKI LIST)

1927. – Proljeće – ljeto 1927., najnoviji pariški, bečki i domaći modeli od svile, vune, odjeća za večernje izlaske, u velikim magazinima Ignazio Stainer, Piazza Foro. U kinu Arena daje se “Crni raj”. (L’AZIONE)

1954. – Pripreme za dječje kolonije. Lijepa Medulinska pineta, gdje je smještena dječja kolonija, i ove godine će oživjeti. Već u prvoj polovini mjeseca svibnja dolazi na ljetovanje prva grupa od oko 500 pionira. Kasnije će se smjene redati svakih mjesec dana, tako da će u pet smjena u Medulinu ljetovati preko 3.000 mališana iz Zagreba. Biti će smješteni u lijepo uređene limene barake i šatore s divnim pogledom na more. Vrše se pripreme za doček prve smjene, uređuju se barake, parkovi, popravlja se i električna instalacija. Upraviteljica se opravdano ljuti na šumsko poduzeće “Šumarija” koje i pored obećanja nije pošumilo malu pinetu. Na poluotočiću je tokom ove zime iščupano oko 200 borovih stabala pa je trebalo i na ta mjesta zasaditi nove boriće. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti