1906. – Tobožnja buna na ratnom brodu “Habsburg”. “Moniteur de la Flotte” od 27.1. ove godine piše: “Javljaju iz Pule da je na oklopnjači “Habsburg”, koja pripada austrijskoj jadranskoj eskadri, buknula revolucija. Jedan podčasnik imenom Krids da je teško ranjen, a red je uspostavljen nakon žestoke borbe sa buntovnicima koji su bačeni u željeza. Ne znamo u čijoj fantaziji se svarila ova čorbine čorbe čorba te je suvišno i pripomenuti da je ova vijest od početka do kraja lažna, a tendenciju joj je lako doznati ako se uzme u obzir da su takvu vijest najprije imale neke novine iz kraljevine Italije.” (OMNIBUS)

1910. – Bijeli ples. Čitaonica u Puli priređuje dana 05.02. t. g. u velikoj dvorani “Narodnog doma” svojim članovima i pozvanicima “Bijeli ples”. Početkom u 8 i 1/2 sati navečer. Damska toaleta bijela. Ulaznina za članove 2 krune, obitelj članova 3 krune, za nečlanove 3 krune, a obitelji nečlanova 5 kruna. Svirati će glazba C. i k. ratne mornarice. (OMNIBUS)

1910. – Maškarada Sokola. Prvi istarski Sokol u Puli priređuje u utorak 08.02. t. g., zadnji dan poklada “Maškaradu” u velikoj dvorani Narodnog doma. Početak u 8 i pol sati navečer. Ulaznina za članove 60 para, a za ostale 1 krunu. (OMNIBUS)

1910. – Predavanje o hipnotizmu. Večeras drži Dr. Weis predavanje o hipnotizmu u maloj dvorani Hotela Belvedere. (OMNIBUS)

1921. – Potraga za javnim bilježnikom. Građani Vodnjana žale se na nedostatak gradskog javnog bilježnika s obzirom na to da je Vodnjan prilično veliko mjesto. Vlada nejasnoća zbog ukinuća službe i rada javnoga bilježnika te njegovog premještaja u Pulu. Građani se bune na poteškoće i financijsku potrošnju potrebnu za odlazak u Pulu. Navode da je potražnja za javnim bilježnikom ogromna. (L’AZIONE)

Arhiva

Ostale novosti