1879. – U milanskom kazalištu opera La Preziosa našeg skladatelja sugrađanina A. Smareglia doživjela je veliki uspjeh. (MARCELLO BOGNERI)

1879. – U Puli pod pokroviteljstvom Hidrografskog Ureda Ratne Mornarice izlazi tjedna brošura pod nazivom Hydrografische Nachrichten. (MARCELLO BOGNERI)

1906. – Omnibus pred sudom. Prošli ponedjeljak održavala se je pred c. k. kotarskim sudom u Rovinju rasprava protiv urednika našeg lista na tužbu gospodina Almeriga Fragiacoma, župnika u Štinjanu. Gosp. Fragiacomo ćutio se uvrijeđenim domaćoj vijesti tiskanoj u “Omnibusu” pod naslovom “Sv. Maještad u Štinjanu” kojom se kritiziralo gosp. župnika što je htio hrvatsku večernju zamijeniti latinskom. Za našeg urednika pristupio je na sud g. Lovro Škaljer, kandidat odvjetništva kod dra. M. Laginje, a za župnika odvjetnik Vareton. Sudac je proglasio osudu kojom se naš urednik rješava optužbe, a g. Fragiacomo osuđuje na naknadu parničnih troškova u iznosu od 50 K. Ovo je druga osuda nepovoljna po gosp. župnika Fragiacoma odvisna od iste vijesti u Omnibusu. (OMNIBUS)

1959. – Vijesti iz Motovuna. Učenici osnovne škole u Motovunu uz pomoć organizacije Narodne omladine počeli su s izgradnjom fiskulturnog igrališta na samom vrhu Motovuna. Zbog teškog terena, s mnogo kamenja, radovi su otežani. Već do sada je uloženo mnogo radnih sati. Za prvo vrijeme izgraditi će se odbojkaško igralište. (GLAS ISTRE)

1967. – Ante Drndić-pomoćnik državnog sekretara za vanjske poslove. Ukazom Predsjednika Republike za pomoćnika državnog sekretara za vanjske poslove imenovan je Ante Drndić. Ante Drndić rođen je u selu Močibobi kraj Karojbe u Istre. Jedan je od prvoboraca Istre. Bio je pokretač i prvi urednik Glasa Istre. Posljednjih godina bio je na dužnosti ambasadora SFRJ u Burmi. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti