1953. – Tečaj Crvenog križa u Balama. U Balama je započeo s radom i tečaj Crvenog križa za seosku žensku omladinu. Do sada ima 16 polaznica. Tečaj rukovodi upravitelj škole drug Petar Herenda. (GLAS ISTRE)

1959. – Uspješan rad škola za bolničare. U našoj zemlji na daleko je poznata Bolnica za zglobnu i koštanu tuberkulozu u Rovinju. Bolnica je moderno opremljena i daje značajne rezultate. Pomanjkanje stručnog kadra uspjela je bolnica riješiti otvaranjem dvogodišnje škole za bolničare. Školom rukovodi dr. Janja Horvat, a predavači su liječnici. Nakon dvije godine školovanja, polažu se ispiti i dobiva se diploma bolničarke. Tako, ova bolnica, osim svoje velike i značajne uloge na liječenju bolesnika postiže i još jedan uspjeh vrijedan pažnje, na stručnom osposobljavanju kadrova. (GLAS ISTRE)

1963. – Dva značajna jubileja. U proteklom tjednu u Puli su zabilježena dva značajna jubileja mladih. Literarni klub Istarski borac u povodu desetogodišnjice svog postojanja i rada organizirao je književni nastup u novom domu Uljanika, a Omladinsko kulturno-umjetničko društvo Istra održalo je jubilarnu petu godišnju skupštinu. Jubilarnoj svečanosti mladih pjesnika i pisaca prisustvovao je veći broj, prvenstveno, mladih ljubitelja književnosti dok su članovi OKUD-a Istra svoj jubilej proslavili okupljeni na godišnjoj skupštini u Talijanskom domu kulture Antonio Gramši. Otkako je osnovan OKUD Istra je u toku posljednjih pet godina stekao najjaču afirmaciju na polju tzv. kulturnog amaterizma mladih u Istri. (GLAS ISTRE)

1970. – Gripa kasni. Prema podacima Epidemiološke službe Medicinskog centra u Puli još nije zabilježen niti jedan teži slučaj oboljenja od gripe. Gripa kasni, a kao razlog navodi se konstantno lijepo vrijeme. U isto vrijeme prošle godine, epidemija gripe već je uzela maha. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti