1931. – Barbanština. Zapalila se borova šumica u Barbanu. Kako je toga dana puhala oštra bura prijetila je opasnost da vatra zauzme veliki opseg. Priskočili su u pomoć vatrogasci, narod, župnik, učitelj i karabinjeri i tek nakon dugotrajnih napora pošlo im je za rukom pogasiti vatru. (ISTRA)

1953. – Novi vinogradi na području općine Višnjan. Vinogradarstvo je jedna od najrentabilnijih grana poljoprivredne proizvodnje na području općine Višnjan. Budući da je ono u posljednje vrijeme u opadanju još prošle godine počelo je se ozbiljno misliti kako da se pristupi podizanju novih vinograda. Lani na većim kompleksima zadružnog posjeda zasađeno je 11 hektara novih vinograda. Ovaj uspjeh izazvao je veliki interes i kod svih poljoprivrednika u okolici Višnjana. Rad na podizanju vinograda u ovoj godini mnogo je lakši te ove jeseni Opća poljoprivredna zadruga priprema na svom imanju tlo za sadnju vinograda na površini od 13 hektara. (GLAS ISTRE)

1953. – Sve imaju osim operatera. Zahvaljujući zalaganju stanovništva i pomoći NO kotara u općinskim centrima Vrsar i Tar, u Porečkom kotaru pred nekoliko mjeseci uređene su lijepe kino dvorane. Za 2 milijuna dinara nabavljene su i dvije kino-aparature Iskra, međutim, još i danas kina nisu proradila jer nemaju operatera. Što ipak ponekad gledaju film, ljudi su zahvalni operateru iz Poreča. (GLAS ISTRE)

1970. – Izložbe ptica. Danas i sutra otvaraju se dvije izložbe ptica. U prostorijama Veletrgovačkog poduzeća Istra danas u 9 sati Društvo za zaštitu i uzgoj ptica Arena otvara svoju četvrtu godišnju izložbu ptica pjevica: kanarinaca, bastarda, egzota, papagaja i drugih vrsta. Na ovoj izložbi koja će biti otvorena do nedjelje 8. studenog izlagat će uzgajivači iz Pule, Zagreba, Ljubljane, čakova, Maribora. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti