1952. – Jesenska sjetva u južnoj Istri u punom tijeku. U čitavoj južnoj Istri, a naročito u obalnom pojasu jesenska sjetva nalazi se u punom jeku. Predviđene površine za jesensku sjetvu počele su se pripremati (preoravati) još koncem kolovoza. U okviru jesenske sjetve dosad su zasijane sve predviđene površine krmnim biljem, a sjetva žitarica započela je početkom listopada. Služeći se iskustvom iz prošlih godina, seljaci i zadrugari ove godine zasijavaju većinom odlične sorte pšenice “Roma”, “Mentana”, “Frosineto”. Iako na području kotara Pule postoji 35 sijačica, većim dijelom se sije rukom jer te sijačice nisu sve prikladne za ovaj teren. (GLAS ISTRE)

1955. – Otkup duhana u Lovreču Pazenatičkom. Poljoprivredna zadruga u Lovreču Pazenatičkom otkupila je do sada 50 kvintala zelene mase duhana. Za otkup duhana zadruga je utrošila 1.134.000 dinara. Prosječna cijena zelene mase duhana iznosila je u ovoj godini oko 23 dinara po kilogramu. Zadruga je za ovu sezonu proširila i svoju sušionicu duhana. Za proširenje sušionice utrošeno je 3 milijuna i 500.000 dinara. Međutim, kapacitet sušionice još uvijek ne zadovoljava. (GLAS ISTRE)

1972. – Službeno završena sezona kupanja. Opatija. U nedjelju je na području opatijske rivijere i službeno završena ovogodišnja sezona kupanja koja je zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika u većem dijelu ljeta, a pogotovu u rujnu bila po broju lijepih dana zaista mršava. Službeni završetak kupališne sezone obilježen je zatvaranjem i posljednjeg javnog kupališta “Stare Slatine” koja je u nedjelju posljednji puta ove godine primila nekoliko gostiju koji su lijepo vrijeme iskoristili za sunčanje. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti