1952. – Zamjena starih vozačkih isprava novim. U vremenu od 20. listopada do 20. studenog vršit će se zamjena starih vozačkih isprava novim vozačkim dozvolama. Stoga se pozivaju svi vozači motornih vozila sa područja grada Pule da zamjenu izvrše na vrijeme. Zamjena isprava vršit će se u ulici A. Cesarca 4 u sobi br. 21 svakog dana od 8 do 13 sati. Vozači kojima je upravljanje motornim vozilom redovno zanimanje dužni su uz molbu priložiti i dokumente: a. Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, b. Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, c. Uvjerenje o stručnoj spremi, d. Dvije fotografije veličine 35×45 mm. (GLASI ISTRE)

1954. – Autocesta Zagreb-Rijeka, jedna je od najmodernijih automobilskih cesta u našoj zemlji, bit će predana saobraćaju 31. listopada. Autocesta je od prvorazrednog privrednog značaja jer predstavlja brzu i jeftinu vezu Rijeke, kao najveće luke na Jadranu, zatim Istre, Hrvatskog Primorja i Gorskog Kotara sa Zagrebom i drugim dijelovima zemlje. (GLAS ISTRE)

1954. – Spajanje građevnih poduzeća u Poreču. Građevinska poduzeća “Naprijed” i “Izgradnja” u Poreču nedavno su spojena u jedan jedinstveni radni kolektiv. Novo poduzeće sada, kada raspolaže većim sredstvima, moći će da preuzima znatno veće radove nego dosad. Pored ostalog sada se popravljaju fasade šest kuća građenih u mletačko-gotskom i baroknom stilu. Vrijednost radova koji se obavljaju iznosi oko 15 milijuna dinara. (GLAS ISTRE)

1970. – Diminići dobili vodovod. Selo Diminići dobilo je vodovod priključivši svoju novoizgrađenu mrežu na glavni vod kod Koromačna. Izgradnja ovog vodovoda stajala je 200.000 dinara, od čega je doprinos građana iznosio 105.000. dinara, a ostale troškove snosili su labinski “Vodovod” i Općinska skupština. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti