1888. – tržnica je sa Arsenalske rive danas preseljena na Port Aureu, blizu ul. Carrara. (MARCELLO BOGNERI)

1956. – Pripreme za godišnju poljoprivrednu izložbu u Motovunu. U Motovunu se ovih dana ubrzano radi na pripremama za održavanje godišnje poljoprivredne izložbe. Na izložbi će biti prikazani najbolji poljoprivredni proizvodi sa područja Motovunštine. Najboljim proizvođačima podijeliti će se razne nagrade u visini od 4.000 do 10.000 dinara, a u ukupnom iznosu od 400.000 dinara. (GLAS ISTRE)

1972. – Ponosni na rezultate svoga rada. Labin. Kolektiv osnovne škole Matija Vlačić jučer i prekjučer proslavio je Dan škole. Prekjučer je organiziran bogat sportski program, a jučer su na svečanosti u dvorani kina Partizan najstariji članovi kolektiva primili nagrade i darove. Direktor Milenko Carević podnio je referat o desetogodišnjem radu škole iz kojeg se vidi da je ova škola postigla mnoge vrijedne rezultate u odgoju i obrazovanju i društvenom životu labinske komune te da je imala više uspjeha koji su bili zapaženi u republici i zemlji. Poslije prigodnog programa otvorena je izložba radova učenika ove škole. Oni su se predstavili s više od 500 radova. Može se reći da je ovo najbolja izložba koja je u Labinu ikad postavljena. (GLAS ISTRE)

1972. – Početak izgradnje nove škole. Buje. Ovih dana potpisan je ugovor sa sarajevskim poduzećem KOMPES o izgradnji nove osnovne škole u Bujama. Radovi će započeti oko 20. ovog mjeseca, a zgrada će biti dovršena 1. kolovoza sljedeće godine. Novu školsku godinu 1973/1974. započet će nastavnici i učenici osnovne škole Mate Balota u Bujama u novoj zgradi što predstavlja veliki uspjeh za osnovno školstvo Buja. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti