1917. – Nestašica mlijeka. Uslijed nestašice mlijeka izdavat će se kako javlja gradska aprovizacija mlijeko samo za djecu do 2 godine dok ga za starce i bolesnici žalibože za sad nema, no, čim se poboljšaju prilike uzet će se na njih u prvom redu obzir. Da si gospoda liječnici prištede zaludno gubljenje vremena i da se ne prave poteškoće osoblju gradske aprovizacije umoljavaju se da ne izdaju liječničke potvrde za mlijeko. (HRVATSKI LIST)

1917. – Opskrba mesom. Gradska aprovizacija javlja: Živežne karte za meso nijesu izvan kreposti, kako to mnogi misle te nasuprot dapače nadležne oblasti preporučuju koli mesarima, toli posjednicima karata najveću pažnju. Raspačavanje mesa se mora urediti tako da pojedine osobe dobiju svoj stalni obrok. Meso se smije prodavati samo uz cijenu ustanovljenu po aprovizaciji. (HRVATSKI LIST)

1953. – Kazalište lutaka. U Marčani se vrše pripreme za otvaranja kazališta lutaka. Financijska sredstva su osigurana. Počelo se radom i na uređenju pozornice. Uskoro će se podijeliti uloge i preći na uvježbavanjne teksta. Kazalište vodi drug Pohilj, upravitelj škole, koji je za vrijeme školskih praznika išao mjesec dana na tečaj kazališta lutaka u Zagreb. (GLAS ISTRE)

1963. – Odred izviđača Proleter u Bujama najbolji na području kotara Pula. Odred izviđača Proleter u Bujama osnovan je 1953. godine. Te je godine odred imao 21 člana. Danas, međutim, bujski izviđački odred okuplja 115 članova podijeljenih u tri voda poletaraca, pet vodova izviđača i jedan vod planinki. Osim toga, u okviru odreda djeluje i klub brđana u kojem je naročito aktivna sekcija špiljaša. Ova sekcija posljednjih godina postigla je izuzetno dobre rezultate i sudjelovala u istraživanjima više neistraženih špilja u sjevernim dijelovima Istre i južne Slovenije. Međutim, izvanredne rezultate u radu postigli su i ostali vodovi koji su učestvovali u nizu lokalnih, republičkih i saveznih izviđačkih akcija. Za takav rad Proleter u Bujama više puta je pohvaljivan od saveza izviđača Hrvatske. (GLAS ISTRE)

1968. – Predstava u čast dana ujedinjenih naroda, Pouka mladih. Ono što smo imali prilike vidjeti u dvorani Istarskog narodnog kazališta, predstavlja za pulske prilike bez sumnje svojevrstan presedan. Riječ je o predstavi “Atomsko sklonište”, autora Boška Obradovića, a u izvedbi članova ansambla INK-a i EOS-a, te Nella Milottia, Miroslava Bačića, Bogoljuba Srebrića, Boška Obradovića i Ivice Percla kao gosta. Kraj predstave dočekala je prilično brojna publika (uglavnom mlađi svijet) s neskrivenim oduševljenjem i burnim aplauzom. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti