1920. – Održan je nastup sugrađanina tenora Romea Endriga u kazalištu Ciscutti i to s izuzetnim uspjehom. (MARCELLO BOGNERI)

1929. – Barban. Vrućina i njezine posljedice. Zadnjih desetak dana peče sunce kao vatra. Bojimo se da će sve opaliti. Da bude nevolja još veća, pokrile su neke crne uši treći dio kukuruza. Pojavilo se je silno mnogo muha, komaraca i svakovrsnih drugih kukaca. Marva mnogo trpi od muha. Ako doskora ne bude kišilo, bit će uništen treći dio krumpira, a kukuruz skoro sasvim. Fažol je uništen u najljepšoj rasti. Bit će ga manje od polovice običnog priroda. (ISTARSKI LIST)

1959. – Zanimljivosti: Koliko ima stepenica Motovun. Motovun je starodrevni gradić, smješten na visokom brežuljku. Mnogo ima ljudi koji su ga posjetili, a i domaći se gosti svakodnevno spuštaju s njega u dolinu da bi se vraćali opet svojim domovima. Međutim, malo ima onih koji znadu koliko ima “škalina” od podnožja pa do vrha brežuljka. Ako to niste znali, reći ćemo vam: ima ih ni više ni manje 1.050. (GLAS ISTRE)

1970. – Sofia Loren dolazi u Pulu. Sofia Loren koja se nalazi u gostima na Brijunima prihvatila je poziv Direkcije festivala Jugoslavenskog filma da sa svojim suprugom Carlom Pontijem prisustvuje projekciji jednog ili dva filma u Areni. Odluku o tome kojim će filmovima prisustvovati donijet će kad sazna dan povratka Carla Pontija u SAD. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti