1906. – Iz Cr. i kr. ratne mornarice. U četvrtak spremljen je za službu ratni brod “Lakroma” na dispoziciju zapovjednika mornarice admirala grofa Montecuccoli-a. Isto brod otputovat će još ovog tjedna u Dalmaciju gdje će se pridružiti ostaloj eskadri. S broda “Lakroma” prisustvovati će nadvojvoda Franjo Ferdinand velikim pomorskim vježbama koje će biti oko Gruža i Dubrovnika dana 13., 14. i 15. 09. ove godine. (OMNIBUS)

1939. – Hrvat u tuđini zove se list što ga izdaje Društvo sv. Rafaela za zaštitu hrvatskih iseljenika u Zagrebu. List piše i o Istri. Izlazi svaki mjesec, a cijena mu je 15 dinara godišnje. Naručuje se: Zagreb, Kaptol 31. (ISTARSKI GLAS)

1970. – Krov za likovne umjetnike. Konačno su i likovni umjetnici Pule dobili krov nad glavom. Istina, on im neće moći nadomjestiti atelijer, ali će im omogućiti okupljanje i izlaganje. Nekad najljepše uređena vila u gradu, Hortyjeva vila u Pionirskoj ulici, sad se preuređuje za potrebe Udruženja likovnih umjetnika i Sjevernojadranskog instituta. Upravo su započeli radovi na adaptaciji prizemlja zgrade. Pet prostorija, sa 156 kvadratnih metara korisnog prostora, likovnjaci će urediti tako da će stara vila ponovno s pravom nositi naziv najljepše uređene u gradu. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti