1908. – Kuglana i igra na boće u vrtu Narodnog doma. Kuglana i igre na boće u vrtu Narodnog doma zgotovljene su te se može kuglati svaki dan. Svečano otvorenje kuglane biti će u nedjelju, 5. o. mj., u 6 sati na večer. Ona društva koja žele imati rezervirane dane neka se prijave odmah jer koji prije dođe, prije i dobije. (OMNIBUS)

1908. – Samoubojstvo. Prekjučer na pol sata po podne ubio se puškom vojnik G. Komacek, 87. pukovnije. Komacek je služio od 1906. g. Ostao je na mjestu mrtav, a uzrok samoubojstva je nepoznat. (OMNIBUS)

1908. – Zaključak hrvatske škole u Šijani. Danas je slijedio zaključak godine na družbinoj školi u Šijani. Istu je ljetos polazilo 437 djece i to 225 dječaka i 212 djevojčica. Ali o tomu će više govoriti obični izvještaj koji će porazdijeliti za par dana. Izložba ručnih radnja započet će 8. srpnja, a svršit će 10. i to sva 3 dana od 8 ujutro do 12 i od 3 po podne do 6 te će roditelji i prijatelji naše dječice imati prilika da se uvjere o radinosti svoje djece. (OMNIBUS)

1910. – Oproštajna predstava. U četvrtak, 7. tek. mj., priređuju članovi dramskog odsjeka u Puli u dvorani Narodnog doma oproštajnu predstavu u korist svog člana g. Zvonimira Tkalca. Predstavljat će se Sherlock Holmes koju sam nam već ove zime, s uspjehom, prikazali. Upozoravamo naše općinstvo na ovu predstavu da iskaže počast i tim putem g. Tkalcu vrsnom članu našeg dramskog odsjeka. Početak predstave u 8 i pol sati navečer, ulazne cijene uobičajene. (OMNIBUS)

1967. – Za ovogodišnju Pulu prijavljeno 18 filmova. Za ovogodišnji festival jugoslavenskog igranog filma domaći producenti prijavili su 18 filmova. Iako je rok za prijavljivanje filmova, koji će se u pulskoj areni boriti za najviše nagrade već prošao, treba očekivati da će producenti po svom starom običaju i u posljednjim trenucima prijaviti još neki novi film. Na spisku prijavljenih filmova nema nekoliko filmova koji su već prikazani između dvije Pule i koji su veoma dobro primljeni od kritike i publike, a prije svih “Skupljači perja”. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti