1925. – Trogodišnje dijete Ivan Kalac iz Huma palo je u jamu, gdje se gasilo vapno, i pogorilo po čitavom tijelu, a osobito su mu bile izgorene oči. Bilo je prevezeno u Pulu, gdje je u silnim mukama umrlo. Nek’ roditelji paze pomno na svoju djecu jer se često događaju razne nesreće koje čovjek ni ne predviđa. (ISTARSKA RIJEČ)

1929. – Oglašava: Aparat Zecchi ozdravljuje kilu, a mogu ga besplatno isprobati potrebne osobe – muški, ženski, djeca kod poznatog ortopedičara u ovim danima i mjestima: Pula: u srijedu 26. 6., Hotel Miramar; Pazin: u četvrtak 27. 6., svratište Roma; Rovinj: u petak 28. 6., svratište Antico Volto; Poreč: u subotu 29. junija, svratište Venezia; Buzet: u u ponedjeljak 1. 7. svratište Alla Fontana. (ISTARSKI LIST)

1967. – Zračna luka Pula je od 1954. do 1967. djelovala kao vojni aerodrom, a potom je preuređena u mješoviti, civilni i vojni aerodrom. Civilnim dijelom zračne luke upravljao je nekoliko godina Ljubljanski aerodrom, a promet putnika i zrakoplova neprekidno je rastao. Donosimo fotografije iz 1967. godine iz Glasa Istre koje prikazuju prvi civilni avion koji je sletio na pulski aerodrom, posadu tog aviona, aviotehničare, te fotografije prvih putnika koji se ukrcavaju u veliki DC-6B “Adria avioprometa” koji se sprema na let prema Parizu. Iskusni pilot, kapetan posade Marjan Vilman rekao je: “Poletna staza je izvrsna. Radio veze su funkcionirale odlično. Sve je bilo u najboljem redu, jednom riječju slijetanje na pulski aerodrom, zbog njegovih izuzetnih tehničkih i drugih mogućnosti bilo je pravo zadovoljstvo.” (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti