U četvrtak, 29. lipnja 2023., s početkom u 20:30 sati na Rotondi kupališta Stoja  održat će se predavanje Antona Percana, dipl. ing. arh., „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području Mjesnoga odbora Stoja“. U glazbenom uvodu nastupit će Mariana Krajcar (vokal) i Marko Percan (klavir), uz skladbe posvećene Puli.  Organizatori su Grad Pula-Pola, Mjesni odbor Stoja i Istarsko povijesno društvo.

O predavanju:

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen obilježja i skulptura za područje Grada Pule. Na području koje pripada MO Stoja nalazi se 13 takvih obilježja koja govore o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada. 

O predavaču:

Anton Percan, dipl. ing. arh, nakon završetka studija na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu radio je u Zagrebu i Rijeci. Najveći dio radnog staža proveo je u Brodogradilištu Uljanik kao projektant brodskih nastambi. Kao vanjski suradnik Arheološkog muzeja Istre koautor je idejnog projekta Arheološkog parka Sv. Marije Formoze u Puli. Za arhitektonski projekt uređenja crkve Majke Božje od Kuj u Ližnjanu nagrađen je apostolskim blagoslovom Ivana Pavla II. Autor je više radova o graditeljskoj i povijesnoj baštini Istre, posebice Pule i Raklja. Član je Istarskog povijesnog društva.

Pozivnica – Invito

Ostale novosti