U petak, 31. ožujka 2023., s početkom u 19 sati u prostorijama Studentskog centra Pula (bivša zgrada ORL, Preradovićeva 9) održat će se predavanje Antona Percana, dipl. ing. arh., „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području MO Gregovica“. Organizatori su Grad Pula-Pola, Mjesni odbor Gregovica, Istarsko povijesno društvo i Studentski centar Pula.

O predavanju:

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen obilježja i skulptura za područje Grada Pule. Na području koje pripada MO Gregovica nalazi se 11 takvih obilježja koja govore o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada. Među njima je i jedino sačuvano spomen obilježje postavljeno u vrijeme anglo-američke vojne uprave nad Pulom (1945. – 1947.). Predavanje će biti popraćeno video prikazima Marka Račana.

O predavaču:

Anton Percan, dipl. ing. arh, nakon završetka studija na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu radio je u Zagrebu i Rijeci. Najveći dio radnog staža proveo je u Brodogradilištu Uljanik kao projektant brodskih nastambi. Kao vanjski suradnik Arheološkog muzeja Istre koautor je idejnog projekta Arheološkog parka Sv. Marije Formoze u Puli. Za arhitektonski projekt uređenja crkve Majke Božje od Kuj u Ližnjanu nagrađen je apostolskim blagoslovom Ivana Pavla II. Autor je više radova o graditeljskoj i povijesnoj baštini Istre, posebice Pule i Raklja. Član je Istarskog povijesnog društva.

Pozivnica – Invito

Ostale novosti