U utorak i srijedu, 2. i 3. lipnja 2022. na Brijunima će se održati finalna konferencija projekta “The European Spa”, koja će okupiti znanstvenike s prestižnih europskih sveučilišta i stručnjake za zdravstveni turizam. Na dvodnevnoj konferenciji međunarodni konzorcij koji okuplja petnaestak sveučilišta, muzeja i partnerskih institucija iz cijele Europe predstavit će rezultate trogodišnjeg projekta čiji cilj je bio istražiti europsku dimenziju i transnacionalnu baštinu povijesnih lječilišnih destinacija.

Projekt The European Spa (https://www.theeuropeanspa.eu/), pokrenut uz pomoć HERA programa (Humanities in European Research Area), ima za svrhu rekonstruirati nastanak, procvat i razvojne perspektive europskih povijesnih lječilišta, od “zlatnog doba” 18. i 19. stoljeća, preko izazova i promjena 20. stoljeća do danas. Cilj projekta je raspraviti važnost ove transnacionalne baštine za revalorizaciju i revitalizaciju povijesnih turističkih destinacija diljem Europe u 21. stoljeću.

Program konferencije na poveznici: https://www.theeuropeanspa.eu/events/final_conference_pula.html

Na konferenciji će u četvrtak, 2. lipnja u 17 sati biti otvorena i prigodna izložba na kojoj će biti predstavljene europske i hrvatske lječilišne destinacije, u realizaciji koje su, uz Hrvatski muzej turizma, sudjelovali i studenti Interdisciplinarnog studija Kultura i turizam pulskog Sveučilišta uz mentorstvo docentice Nataše Urošević.

Ostale novosti