U subotu, 21. listopada 2017. godine, s početkom u 17 sati na Monte Kopama će biti predstavljena knjiga Andreja Badera, mag. hist., “Premanturski kaleidoskop”. Knjigu će uz autora predstaviti načelnik Općine Medulin Goran Buić, ravnateljica Javne ustanove Kamenjak Maja Šarić i dugogodišnja upraviteljica Zavoda za paleontologiju i geologiju kvartara Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, dr. sc. Dejana Brajković, koja je 1999. godine prezentirala široj javnosti misterije Pećine na Gradini.

Zamišljena kao moderan, atipičan povijesni vodič, u kojem je nit vodilja militarija kroz stoljeća, konačni sadržaj knjige “Premanturski kaleidoskop” nije vezan samo za vojnu prošlost Premanture, već je u njoj autor nastojao osvijetliti i rekonstruirati do sada nepoznate i neistražene dijelove povijesti najjužnijeg istarskog mjesta. Prevedena na tri strana jezika (talijanski, engleski i njemački), knjiga će služiti upoznavanju Premanture, njenih mikro-lokaliteta, mještana i događaja iz prošlih vremena, koji su obilježili i oblikovali razvoj mjesta.

Općina Medulin osigurat će besplatan autobusni prijevoz do i sa Monte Kopa za mještane Premanture, Banjola i Pomera, a autobus će voziti prema sljedećoj satnici: Za Monte Kope: 16.15 Pomer, Placa – kod bunara, 16.20 Banjole, autobusna stanica kod škole, 16.30 Premantura, Placa – kod crkve. Povratak s Monte Kopa je u 19 sati, te će autobus redom obići mjesta Premantura, Banjole i Pomer. Organizator predstavljanja je Javna ustanova Kamenjak.

Pozivnica

Ostale novosti