U subotu, 15. srpnja 2017., s početkom u 19 sati u Multimedijalnom centru 3mc u Medulinu (Placa) bit će otvorena izložba “Od ognjišta do gondole. Povijest stanovanja u 19. i 20. stoljeću”. Organizator je Općina Medulin.


Izložba o povijesti stanovanja u 19. i 20. stoljeću objedinjuje karakteristične elemente obiteljskog doma kroz 200 godina, te daje uvid u različita arhitektonska i prostorna rješenja dvorišta, kuća i gospodarskih prostorija. Kroz povijesni presjek posjetitelj će se upoznati s dnevnim boravkom, kuhinjom, spavaćom sobom, sanitarnim djelom, obrtom, zanatima, gospodarstvom. No, imat će priliku vidjeti različita dekorativna rješenja, tehnološki razvoj, uvođenje struje, pionirske korake radio prijemnika i televizije u kući te etnografske elemente koji su vezani za običaje, te povijest djetinjstva.

Izložba će biti popraćena tekstovima prevedenim na strane jezike (engleski, talijanski i njemački) te fotografijama iz kućanstava iz svih mjesta današnje općine Medulin. Okosnicu izložbe čine uporabni predmeti, odjeća i namještaj koji su posuđeni iz Medulina i Premanture.

Pozivnica

Ostale novosti