image005U utorak, 9. svibnja 2017., s početkom u 11:30, u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u Svečanoj dvorani Tone Peruško Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će predstavljena izdavačka djelatnost Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli. Uslijedit će predstavljanje knjige dr. sc. Mirele Slukan Altić “Povijesna topografija otoka Krka. Slike vremena u zrcalu starih karata” te predstavljanje novog, 15. sveska časopisa Problemi sjevernog Jadrana. Sudjeluju: akademik Petar Strčić, prof. emeritus Miroslav Bertoša i dr. sc. Sanja Holjevac.

U srijedu, 10. svibnja 2017., s početkom u 10 sati u prostorijima Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci (Ružićeva 5) bit će predstavljena knjižna zbirka akademika Strčića. Uslijedit će program istovjetan onome u Puli, a u 14 h bit će predstavljen fond knjižnice Zavoda HAZU u Rijeci.

Manifestacija Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održava se 9. i 10. svibnja 2017. u tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica u Zagrebu, Bjelovaru, Cavtatu, Dubrovniku, Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Splitu, Trstenom, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru. Interes javnosti i pohvale velikoga broja posjetitelja poticaj su da se i ove godine organiziraju raznovrsne prezentacije, izložbe, promocije, predavanja, radionice i koncerti. Akademici i znanstvenici iz pojedinih Akademijinih jedinica približit će posjetiteljima bogatu znanstvenu, kulturnu i umjetničku djelatnost Akademije i njezinu povijesnu baštinu.

Pozivnica

Program manifestacije

Ostale novosti