Tamna strana marsa_Filip Hameršak_2DU srijedu, 21. siječnja 2015., s početkom u 12 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39) održat će se predstavljanje knjige dr. sc. Filipa Hameršaka “Tamna strana Marsa. Hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat”.
Autor, zaposlen na Katedri za povijest hrvatskog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, u knjizi se pozabavio, kako kaže podnaslov, hrvatskom autobiografijom i Prvim svjetskim ratom, prikupljajući fascinantna svjedočanstva četrdesetak sudionika tadašnjih ratnih zbivanja, uključujući i one koji će kasnije postati poznati, poput Vladka Mačeka i Josipa Broza Tita. Ova je tema svakako aktualna s obzirom da se cijeli svijet, posebno Europa, prisjeća tamne strane povijesti koja je prije sto godina za sobom ostavila ogromne ljudske žrtve i materijalne štete te bila tek uvertira u još veća stradanja u Drugom svjetskom ratu.
Knjigu će predstaviti professor emeritus Miroslav Bertoša, dr. sc. Mihovil Dabo te autor dr. sc. Filip Hameršak, a uvodničar će biti Ivan Žagar, prof. Organizator predstavljanja je Istarsko povijesno društvo u suorganizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Pozivnica

Ostale novosti