U petak, 5. prosinca 2014., s početkom u 18 sati u Galeriji Sinčić u Poreču (Decumanus 9) bit će otvorena izložba “Danas na meniju: 50 godina Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića”.

danas-na-menijuIzložba je postavljena povodom pedesete obljetnice osnutka ove značajne porečke odgojno-obrazovne ustanove, a predstavlja izbor predmeta koji dokumentiraju dugu tradiciju u obrazovanju kadrova u ugostiteljstvu i turizmu. Uz povijesni pregled škole i razvoja strukovnog obrazovanja, izložba prikazuje i brojne dosad javnosti nepoznate predmete iz zbirke porečke Turističko-ugostiteljske škole, ali i iz privatnih kolekcija. Tako je koncipirana u više tematskih cjelina koje posjetitelje upoznaju s obrazovanjem kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, prije svega konobara i kuhara, radom ove ustanove te njezinom ostavštinom, mjestom i ulogom koju ima u porečkom i hrvatskom obrazovnom sustavu, kao i njezinom doprinosu u stvaranju turističke povijesti Poreča. Važan doprinos realizaciji izložbe dali su pojedinci koji su posudili ili darovali predmete za izložbu te svojim svjedočanstvima uvelike doprinijeli novim saznanjima o povijesti škole.

Organizatori su Zavičajni muzej Poreštine – Museo del territorio parentino i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića. Izložba ostaje otvorena do 8. svibnja 2015.

Ostale novosti