krasna-zemljo-logoPobjednici ovogodišnjeg, četvrtog po redu Zavičajnog kviza za istarske osnovne i srednje škole pod nazivom “Krasna Zemljo – Meraviglioso Paese” koji se održao u školi Tone Peruško te na nekoliko lokacija koje prate austrougarsku povijest, u kategoriji srednjih škola su učenici Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Petra Ribarić i Denis Radolović, kojima je mentor bio profesor Daniel Bogešić. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin odnosno učenice Ivori Sošić i Antonela Matijašić s mentorom Igorom Dobrićem dok je treće mjesto pripalo SŠ Mate Balote Poreč odnosno učenicima Ivani Zec i Simonu Radovčiću kojima je mentor bio Vladimir Torbica.
U kategoriji osnovnih škola najbolje su se pokazale učenice OŠ Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine – Anđelika Licul i Rea Žigant s profesoricom Irene Franković. Drugo mjesto osvojila je škola Tone Peruško, učenici Slađana Mizdrat i Vladimir Vujošević s profesoricom Romanom Paus, a treće OŠ Veli Vrh Pula i učenici Fran Slijepčević i Domagoj Perčinlić s profesorom Igorom Jovanovićem.
S obzirom da je tema ovogodišnjeg kviza bila Prvi svjetski rat, zavičajni kviz je uvršten u edukativne programe projekta “1914. Puna je Pula/Pola gremita”, a sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda osnovnih i 4. razreda srednjih škola s područja Istarske županije, odnosno sveukupno trinaest osnovnih i osam srednjih škola.

Ostale novosti