Galerija Gallerion
Povodom stote obljetnice početka Prvog svjetskog rata, u novigradskoj galeriji Gallerion do kraja studenog 2014. moguće je pogledati međunarodnu izložbu pod nazivom “Prvi svjetski rat na Jadranu”. Riječ je o dijelu bogatog programa iz projekta “1914. – Puna je Pula/Pola gremita”, koji će u punom sastavu u sljedeće četiri godine gostovati u Klovićevim dvorima u Zagrebu te u Trstu, Pragu i Puli.

Vojno pomorska zbirka Gallerion iz Novigrada i Vojni muzej Hrvatske vojske u suradnji s četrnaest domaćih i međunarodnih institucija prigodnom će međunarodnom izložbom prvi put u povijesti predstaviti kompleksni značaj tragičnih događanja u Prvom svijetskom ratu.

Na izložbi je predstavljen veći broj dokumenata, fotografija, autentičnog naoružanja i više od 350 maketa brodova, podmornica i zrakoplova, kojima je na slikovit način predočena narav vojno-pomorskih operacija na Jadranskom i Sredozemnom moru. Autori izložbe su Sergio Gobbo, dr. Zvonimir Freivogel, Achille Rastelli i Mario Werhas.

Galerija Gallerion otvorena je svakodnevno, osim nedjelje i ponedjeljka, od 9 do 12 i od 16 do 19 sati. (www.punajepula.hr)

Ostale novosti