Porečani Robert Velenik i Rudi Poropat prošloga su mjeseca donirali stotinjak predmeta za nedavno formiranu Zbirku turizma Poreštine. Riječ je o turističkim razglednicama te raznim turističkim tiskovinama: prospektima, vodičima i letcima, nastalim od 60-ih godina 20. stoljeća na dalje.

Ova vrijedna donacija stigla je na javni poziv Muzeja za prikupljanjem građe vezane uz povijest turizma Poreča i Poreštine. Suradnja građana i Muzeja nužna je kako bi se što kvalitetnije prezentirala sveukupna materijalna i nematerijalna turistička baština Poreča i Poreštine jer će upravo tema turizma biti jedna od tema budućeg stalnog muzejskog postava.

Muzej poziva sve građane Poreča i Poreštine, kao i ostale građane, koji posjeduju predmete vezane uz turizam u najširem smislu da se jave na brojeve telefona 052/431 585 i 052/452 738 ili e-mail info@muzejporec.hr.

Prikuplja se građa vezana uz povijest turizma u Poreču i na Poreštini: razglednice, turistički plakati i posteri, reklame, prospekti, vodiči, letci, fotografije, video snimke, suveniri, kupaći kostimi, suncobrani, kovčezi, fotoaparati, sunčane naočale, oprema i odjeća za plažu, karte, jelovnici, radne uniforme, hotelsko posuđe, namještaj. sve što je vezano uz turizam, ljetovanja, izlete i putovanja u Poreč i okolicu.

Ostale novosti