Od 5. do 7. prosinca 2013. u prostorijama Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1) održat će se Međunarodni znanstveni skup na temu “Socijalizam na klupi. Kulturološke i povijesne interpretacije jugoslavenskoga i postjugoslavenskih društava”. Prema riječima organizatora, Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, namjera znanstvenoga skupa je okupiti istraživače koji će raspravljati o temama koje su se pokazale nezaobilaznima za artikulaciju suvremene povijesti prostora koji je do početka 1990-ih činio Jugoslaviju.

Politika modernizacije i razvoj suvremenog industrijskog društva u njegovim mnogobrojnim aspektima neodvojivi su od gotovo pola stoljeća povijesti samoupravnoga socijalizma. Široko postavljenom temom, koja počiva na kulturološkim i povijesnim istraživanjima u okrilju humanističkih znanosti, Centar želi potaknuti dijalog o svim aspektima kulture, povijesti i politike jugoslavenske federacije te ponuditi dinamične i komparativne interpretacije događaja, procesa i fenomena koji su oblikovali suvremeni identitet kako jugoslavenskih republika pod vlašću komunista, tako i neovisnih zemalja u razdoblju postsocijalizma.

Otvaranje skupa bit će u četvrtak, 5. prosinca 2013., s početkom u 15 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Pozivnica

Program skupa “Socijalizam na klupi”

Ostale novosti