1959. – Vodovodi i elektrifikacija. Na području Labinštine za mnoga sela tokom ljetnih mjeseci jedan od najvećih problema predstavlja snabdijevanje vodom. Do 1961. godine će se uvelike riješiti i ovaj problem. Naime, do te godine predviđena je izgradnja vodovoda od Vineža do Martinskog i Šumbera. Vodovoda od Presike do sela Kranjci i Rogočane kao i ogranci jedan u Rapcu drugi u Ripendi i ogranci od vodovoda Šikulov brijeg Koromačno za Stanje i Županeti. Da bi se dovršili svi ovi objekti trebat će utrošiti oko 180 milijuna dinara od čega će jedan dio otpasti na dobrovoljnu radnu snagu. Oko 10
milijuna dinara utrošit će se na elektrifikaciju sela. (GLAS ISTRE)

1959. – Dom narodnog zdravlja dobit će novo sjedište. Do 1961. godine dobit će novo sjedište i Dom narodnog zdravlja u Labinu koji je sada smješten u neprikladnim i tijesnim prostorijama. Pored toga dom će dobiti suvremenu opremu. Predviđena je i nadogradnja bolnice za tuberkulozne bolesnike u Nedešćini za što će trebati osigurati 4.6 milijuna dinara dok je Kotarski zavod za socijalno osiguranje u Puli već osiguralo 3 milijuna, a popravit će se i eventualno proširiti i opća bolnica u Raši. (GLAS ISTRE)

1970. – Pula, 35 tisuća oboljelih. Četrdeset dana od pojave prvog gripoznog oboljenja na teritoriju općine Pula Epidemiološki centar Medicinskog centra u Puli sveo je jednu tužnu bilancu: od 8. prosinca prošle godine do danas je od gripe oboljelo oko 35 tisuća stanovnika ove općine, svaki drugi žitelj Pule. Kako nas uvjeravaju epidemiolozi gripa na području Pule jenjava, ali je nemoguće predvidjeti kad će definitivno prestati ugrožavati zdravlje stanovnika. (GLAS ISTRE)

1970. – Osamanaesti dan, sunce. Nakon sedamnaest tmurnih i kišnih dana Pula je danas osvanula okupana suncem. Sunce je istina zubato, ali to ne smeta da se Puljani dobro osjećaju. Kiše su im debelo dosadile i danas su sa zadovoljstvom odbacili kišobrane, kapute zamijenili mantilima, izmilili iz automobila i cijeli dan protezali noge Rivom i Giardinima. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti