1903. – Ubrzavaju se radovi za električni tramvaj i postavljaju se zračni kablovi za prijenos električne energije. (MARCELLO BOGNERI)

1918. – Redakcija “Gazzettino di Pola” najavljuje novi procvat novina, nakon godina rata kada je njemačka i hrvatska štampa imala prevlast i diže svoj talijanski glas iz tišine u kojoj je Danteova statua pretopljena u neprijateljske topove, a imena ulica zamijenjena imenima barbara, lopova i ubojica. (MARCELLO BOGNERI)

1953. – U Puli. Za Dan dječje radosti spremljeni su pokloni i za djecu Pule. Sva su poduzeća u Puli dala novac u jedan centralni fond od kojeg su novca nabavljeni darovi za djecu. Darovi su raspodijeljeni osnovnim organizacijama prema broju djece, a osnovne organizacije su iz svojih sredstva također kupile darove prvenstveno za socijalno ugroženu djecu. Gradski odbor društva Naša djeca izradio je vrlo interesantan program za tu proslavu. Uoči Nove godine davat će sve osnovne organizacije priredbe. Na Novu godinu davat će se ujutro kino-predstava za djecu, a poslije podne od jedan sat nadalje koncert muzike. Iza toga će djeca razgledati grad bajki. Drugog siječnja davat će se za djecu kazališna predstava Palčić od Mate Lovraka. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti