1906. – Najava. 24.12. održat će se u velikoj sali kazina uobičajena Božićna proslava. Početak u 8 sati navečer. (POLAER TAGBLATT)

1908. – Mali oglasnik. Obučeni slijepi pletači košara i stolaca kao i ugađači i specijalisti za popravke glasovira preporučuju se za cijenjene upite. Jamči se solidan rad uz umjerene cijene. Upite slati na E. W. Policarpo, kuća Werker, II kat lijevo. (POLAER TAGBLATT)

1953. – Da li znate? Kada je izašao prvi broj Glasa Istre? Prvi broj Glasa Istre izašao je u drugoj polovini kolovoza 1943. godine, a drugi broj početkom rujna iste godine. Prema tome još prije kapitulacije Italije, pojavila su se dva broja Glasa Istre. Prva dva broja Glasa Istre uredio je Ante Drndić. List je izdavala Narodno oslobodilačka fronta za Istru, a tiskan je na Geštetneru. Prvi broj lista tiskan je u 800 primjeraka. (GLAS ISTRE)

1963. – Kanfanarci uredili ulice i putove. Organizacija SSRN u Kanfanaru organizirala je akciju uređenja ulica i pristupnih putova u svom mjestu. Akcijom koja je trajala puna dva tjedna i okupila brojne Kanfanarce, uređeno je preko 1.500 metara putova i ulica. Ovom korisnom poslu nije se prišlo uobičajeno i kampanjski. Za uređenje kanfanarskih ulica, dio kojih je nedavno i asfaltiran, bili su dobavljeni svi potrebni strojevi i pripremljene tri vrste tucanika. Valjci, automatski utovarivači, kamioni, uz rad učinili su svoje. Pristupni putovi i ulice Kanfanara danas su uređene i izglačane, nekadašnjih rupa i lokava više nema. U radovima se kao organizator i radnik naročito istakao mladi kanfanarski nastavnik Marčelo Marić. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti