1898. – Privatnom inicijativom gđe. Hinke, a u organizaciji žena iz Dobrotvornog udruženja otvorena je radnička kuhinja u barakama Massimiliano. (MARCELLO BOGNERI)

1922. – Poreč. Općinski odbor je ovih dana vratio na mjesto stare tabele ulica: Riva del Municipio je sada Riva Dante, ul. Carlo Combi je ul. Verdi, ul. Colonia Giulia je ul. Roma, trg Fuori le porte je trg Garibaldi. (MARCELLO BOGNERI)

1924. – U Politeami Ciscutti Puljanin Braida je pobijedio u boksu austrijanca Solara. (MARCELLO BOGNERI)

1927. – Brseč. Leži na podnožju Učke. Grad je prilično malen, ali vrlo napučen i diže se na velikoj i strmoj stijeni, otkuda ima lijep pogled na more. Ima i sasvim malenu luku kao kutić nekakav. Gradić je poznat zbog izvrsnog vina. Vino je crveno-tamne boje i vrlo gusto, tako da oni koji ga piju, malo jedu jer im vino ujedno i utišava glad. Zemlja ima mnogo maslina. Kraj je poznat radi velikih i debelih kestena koji se zovu i “maruni”. Izvoze se u razne druge zemlje. Žita ima malo ili gotovo ništa. Nedaleko Brseča se nalaze izvori nekih vrela. U gradiću čuva se “srećonosno” tijelo mučenika Sv. Aurelija. (NARODNI KOLEDAR ZA ISTRU FRANINA I JURINA)

1927. – Iz Opatije. Novi općinski komesar. Kako smo već javili dosadašnji općinski komesar La Medica premješten je u Rim. Mislilo se da će na njegovo mjesto biti imenovan načelnik, ali izgleda da se vlasti nisu još složile u osobi koja bi imala da stupi na to vrlo važno mjesto. Za sada je prefekt imenovao komesarom gosp. Dr. Livia Licena, savjetnika prefekture. Novoimenovani komesar preuzeo je urede i već je u službi. (ISTARSKA RIJEČ)

1963. – Vrtić radi i za djecu školskog uzrasta. Da bi pružio što veću pomoć zaposlenim roditeljima, rovinjski je vrtić u ovoj školskoj godini organizirao i rad odjeljenja s djecom školskog uzrasta. Vrtić ili Ustanova za dnevni boravak djece, kako ga žele službeno sada nazvati, pružio je ovoj djeci stručnu učiteljicu, tri obroka dnevno te boravak za čitava radnog vremena roditelja. Jednomjesečni boravak djeteta stoji roditelje ili staratelje 3.000 dinara. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti