1953. – Čitaonice u općini Pula na budžetu Narodnog odbora. Narodni odbor općine Pula (vanjske) proglasio je šest čitaonica na svom području općinskim narodnim čitaonicama i to u Medulinu, Fažani, Marčani, Šišanu, Galižani i Ližnjanu. Početkom 1954. ove će čitaonice prijeći na budžet Narodnog odbora općine. Čitaonice imaju svog knjižničara koji vodi brigu o redu u čitaonici, izdavanju knjiga, dolasku štampe i ostalo. Uskoro će se na području ove općine otvoriti i seoske narodne čitaonice u Premanturi, Banjolama, Kavranu, Muntiću, seljačkoj radnoj zadruzi Budućnost u Kanalu Jadreškima i Pomeru. Već su uređene prostorije u Kavranu, Muntiću i Premanturi. Do svibnja 1954. sva veća sela u općini Pula imat će svoje čitaonice. (GLAS ISTRE)

1961. – Neke manje stambene i gospodarske zgrade prodat će se putem licitacije. Na posljednjim odvojenim sjednicama Općinskog vijeća i Vijeća proizvođača Narodnog odbora općine Poreč donijet je zaključak o prodaji nekih manjih stambenih i gospodarskih zgrada na području općine i jedne poslovne zgrade u Poreču. Zgrade o kojima je riječ općenarodna su imovina. Kako se nalaze u vrlo lošem stanju, da bi se izbjeglo daljnje propadanje, odlučeno je da se one prodaju putem licitacije. (GLAS ISTRE)

1967. – Tiha koncertna sezona ove zime u Puli. Nedavno gostovanje poznatog učeničkog zbora varaždinske Muzičke škole, od prije tri tjedna, asociralo je razmišljanje o našoj ovogodišnjoj tihoj zimskoj koncertnoj sezoni. Svakako, taj koncert bio je dobro došao prekid šutnje koja je u posljednjih nekoliko mjeseci nekako epidemično zahvatila pulske koncertne dvorane: malu baroknu dvoranu RKUD “Brajša Rašan”, Dom “Uljanika”, prigodnu malu dvoranu Muzičke škole itd. Međutim, poslije ovog uspjelog posjeta, sada poslije tri tjedna i skoro tri mjeseca ovogodišnje zimske koncertne sezone, još uvijek je to jedini ovosezonski koncert što je održan u našem gradu. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti