1919. – Crne maske. U nedjelju ujutro su dva čovjeka, čija su lica bila prekrivena crnim maskama, pratila dvadesetogodišnju Rosu Busich. Zaustavili su je prijeteći joj pištoljem, a jadnica se onesvijestila od straha. Lopovi poznati pod imenom ”Crne maske”, ukrali su joj novčanik koji je sadržavao 23 lire, naušnice, zlatni lančić i narukvicu. (L’AZIONE)

1952. – II. pojedinačno prvenstvo Istre u šahu. U Puli je na dan održavanja izbora za lokalne organe vlasti svečano otvoreno u prostorijama kluba prosvjetnih radnika II. pojedinačno prvenstvo Istre u šahu. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvuje dvanaest igrača među kojima i prošlogodišnji prvak Ostović iz Poreča te majstor Nikolac i majstorski kandidat Bonert, obojica iz Zagreba. (GLAS ISTRE)

1967. – U nedjelju premijera klupka. U nedjelju će umjetnički ansambl Istarskog narodnog kazališta izvesti drugu premijernu predstavu u ovoj dramskoj sezoni. To će biti komedija u tri čina “Klupko”, suvremenog hrvatskog dramskog stvaraoca Pere Budaka. Naslovnu ulogu, lik seljakinje Ruže, tumačit će Ljiljana Porobić Afrić. U tumačenju ostalih uloga pojaviti će se gotovo svi članovi umjetničkog ansambla Istarskog narodnog kazališta. “Klupko” je vesela komedija. Događa se, kako kaže sam autor, “u Malom Trgovišću u Lici” oko 1930. godine. Sva tri čina zbivaju se pred gostionicom “Tete Rože”. Komedija je puna narodnog duha, onog zdravog, rustikalnog humora koji opija gledaoce svojom sirovošću, neposrednošću i iskrenošću. (GLAS ISTRE)

Arhiva

Ostale novosti