U utorak, 13. studenog 2012., s početkom u 19.30 sati u dvorani 18 Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1) u sklopu Radionice dokumentiranja nematerijalne kulture “Istraži, zabilježi, sačuvaj…” održat će se javno predavanje Igora Jovanovića i Igora Šaponje pod naslovom “Istarske sudbine: Istrani u sabirnim i zarobljeničkim logorima za Drugog svjetskog rata i poraća; istraživačko-dokumentacijski projekt”. Uslijedit će predavanje dr. sc. Andree Matoševića pod naslovom “Podzemna etnografija. Kako i za koga?”. Moderator je Mario Buletić.

Radionica je namijenjena primarno studentima s ciljem skretanja pozornosti na temeljne pretpostavke nematerijalne kulture kao i poticanja novih promišljanja takvih kultura, kulturnih identiteta i njihovih manifestacija. Kroz konkretne primjere struke i specijaliziranih istraživača skrenut će se pozornost na različite pristupe istraživačkog procesa.

Organizator je Centar za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre/Centro per la cultura immateriale dell’Istria del Museo etnografico dell’Istria.

Ostale novosti