Objavljeno 20. svibnja 2012.

U srijedu, 23. svibnja 2012., s početkom u 17 sati u Svečanoj dvorani “Tone Peruško” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će predstavljena knjiga dr. sc. Hrvoja Klasića pod naslovom “Jugoslavija i svijet 1968.”. Knjiga se bavi promjenama u Jugoslaviji 1968. i njezinu položaju u svjetskom i europskom kontekstu, odnosu prema Pokretu nesvrstanih, Varšavskom bloku i Zapadu. Knjigu će predstaviti dr. sc. Igor Duda i autor dr. sc. Hrvoje Klasić.
Organizatori predstavljanja, u sklopu projekta “Predstavljanje povijesnih izdanja u Puli”, su Istarsko povijesno društvo – Societa’ Storica Istriana te Udruga Istarska baština.

Dr. sc. Hrvoje Klasić, viši je asistent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uže područje njegova istraživanja odnosi se na političku povijest socijalističke Jugoslavije. Dobitnik je Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2006. godinu. Iste godine dobio je i Godišnju nagradu grada Siska za knjigu Hrvatsko proljeće u Sisku. Suautor je dokumentarne serije Hrvatsko proljeće, nastale u produkciji Hrvatske radiotelevizije.

Pozivnica

Ostale novosti