Objavljeno 20. veljače 2011.

U srijedu, 23. veljače 2011. s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu bit će predstavljen 17. svezak Vjesnika istarskog arhiva. Glavni urednik izdanja je dr. sc. Ivan Jurković, a uz njega će o novom svesku govoriti dr. sc. Maurizio Levak, Vlatka Lemić i mr. sc. Elvis Orbanić.

Dr. sc. Ivan Jurković redoviti je profesor na Odsjeku za povijest Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje predaje kolegije iz srednjovjekovne povijesti. Autor je više desetaka znanstvenih radova i stručnjak je za problematiku sudbine izbjeglica i prognanika u doba osmanskih navala na Hrvatsku i Ugarsku.

Dr. sc. Maurizio Levak docent je na Odsjeku za povijest Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurje Dobrile u Puli, gdje predaje kolegije iz nacionalne i regionalne povijesti ranoga srednjega vijeka te metodiku nastave povijesti. Autor je više znanstvenih historiografskih radova. Glavno mu je područje zanimanja srednjovjekovna povijest, s naglaskom na rani srednji vijek u Istri. Predsjednik je Istarskog povijesnog društva.

Vlatka Lemić arhivski je savjetnik u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, gdje obnaša dužnost načelnice Odsjeka za matičnu, razvojnu i dokumentacijsku službu.

Mr. sc. Elvis Orbanić ravnatelj je Državnog arhiva u Pazinu. Autor je više znanstvenih radova, a uže područje njegova znanstvenog zanimanja okrenuto je istraživanju novovjekovne crkvene povijesti u Istri.

Ostale novosti