Objavljeno 7. prosinca 2010.

U petak, 10. prosinca 2010. godine, u svečanoj dvorani “Tone Peruško” Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će s početkom u 18.00 sati upriličeno predstavljanje knjige “Bernardin Frankapan Modruški, Oratio pro Croatia – Govor za Hrvatsku (1522.)” čije priređivanje i uvodnu studiju, prijepis i prijevod potpisuju Ivan Jurković i Violeta Moretti. Izdavač je Katedra Čakavskog sabora Modruše. Knjigu će predstaviti: prof. dr. sc. Nevio Šetić, prof. dr. sc. Marino Manin, prof. dr. sc. Ivan Jurković, Violeta Moretti, prof. i urednik Zvonko Trdić. Nakon predstavljanja uslijedit će božićni domjenak.

Dr. sc. Ivan Jurković redoviti je profesor na Odsjeku za povijest Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje predaje kolegije iz srednjovjekovne povijesti. Autor je više desetaka znanstvenih radova i stručnjak je za problematiku sudbine izbjeglica i prognanika u doba osmanskih navala na Hrvatsku i Ugarsku. Član je Istarskog povijesnog društva.

Violeta Moretti profesorica je latinskog jezika i rimske književnosti te hrvatskog jezika i književnosti. Od 2007. asistentica je na Odsjeku za romansku i klasičnu filologiju Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile.

Pozivnica

Ostale novosti