Slideshow shadow
by ltidic

Svečano obilježavanje proslave Dana Sv. Petra na Stoji u Puli

June 29, 2020 in Novosti by ltidic

U ponedjeljak, 29. lipnja 2020., s početkom u 18 sati održat će se svečanost povodom obilježavanja proslave Dana Sv. Petra s programom:

-18.00 sati – Sveta Misa u Kapeli Sv. Nikole na Mornaričkom groblju u Puli

– 18.30 sati – Javno predavanje za građanstvo na Mornaričkom groblju pod nazivom ”Mornaričko groblje u Puli – jedinstveni kulturni spomenik” u organizaciji Istarskog povijesnog društva i MO Stoja, predavač dipl.ing. Josip Vretenar

Virtualna izložba “Prirodne nepogode i zarazne bolesti na području Pazinštine”

June 9, 2020 in Novosti by mradosevic

U utorak, 9. lipnja 2020., s početkom u 12 sati bit će otvorena virtualne izložbe Prirodne nepogode i zarazne bolesti na području Pazinštine, autorica Maje Milovan i Mirele Mrak. Izložba je, u sklopu Državnoga arhiva u Pazinu, upriličena povodom obilježavanja Međunarodnog dana arhiva koji se ove godine obilježava pod temom Katastrofe u arhivima. Izložba će biti dostupna do 4. rujna 2020. na poveznici: www.dapa.hr/virtualne-izlozbe/

E-predavanje Tanje Bukovčan “Na rubu stvarnosti – Covid i sve njegove priče”

June 3, 2020 in Novosti by mradosevic

U petak 5. lipnja 2020. s početkom u 17 sati održat će se e-Tribina Odsjeka za povijest  “Na rubu stvarnosti – Covid i sve njegove priče”. Predavačica je Tanja  Bukovčan, docentica na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju  Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Narativizacija je proces kojem pridajemo značenje svojim iskustvima.  Trenutno dijelimo iskustvo pandemije i pričamo o njoj neke svoje  kulturne priče. O kontroli, odgovornosti, vjeri, znanju, strahu. Što  znamo i kako mislimo o Covidu-19? Odgovore na ta pitanja nudi gošća  Tribine Odsjeka za povijest, antropologinja Tanja Bukovčan, koja se  između ostalog istraživački bavi i antropologijom medicinskih sustava.

U virtualnu dvoranu može se ući putem poveznice:  https://ovh.unipu.hr/b/dfo-26k-4we te je potrebno navesti samo ime i prezime.

Pozivnica