Slideshow shadow

3. znanstveni skup “Past, Present, Future”

May 30, 2019 in Novosti by mradosevic

U četvrtak i petak,  30. i 31. svibnja 2019., u dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli održat će se 3. bijenalni znanstveni skup “Past, Present, Future” u organizaciji pulskoga Odsjeka za povijest. Otvaranje skupa, posvećenog temi mira kroz povijest je u 16 sati, a nakon pozdravnih govora uvodno će izlaganje održati dr. Hannah Cornwell sa Sveučilišta u Birminghamu. Radni jezik skupa je engleski.

Program skupa

 

Predstavljanje knjige D. Dukovskog, V. Dukovskog i D. Matike “Istra u Domovinskom ratu 1991. – 1995.” u Pazinu

May 30, 2019 in Novosti by mradosevic

U srijedu, 5. lipnja 2019., s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu bit će predstavljena knjiga dr. sc. Darka Dukovskog, Vedrana Dukovskog, mag. hist. i dr. sc. Daria Matike “Istra u Domovinskom ratu 1991. – 1995.”. Uz autore o knjizi će govoriti Josip Šiklić, prof. i dr. sc. Boris Domagoj Biletić. Organizator je Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika Pula.

Pozivnica

Predstavljanje knjige Ivice Miškulina “Šeks. Politička biografija” u Puli

May 28, 2019 in Novosti by mradosevic

U ponedjeljak, 3. lipnja 2019., s početkom u 12 sati u  Svečanoj dvorani „Tone Peruško“ na Filozofskom fakultetu u Puli održat će se predstavljanje knjige dr. sc. Ivice Miškulina „Šeks. Politička biografija“. Knjigu će uz autora predstaviti dr. sc. Nevio Šetić, dr. sc. Klara Buršić Matijašić, dekanica Filozofskog fakulteta te Vladimir Šeks.

Pozivnica

Predstavljanje knjige Stipana Trogrlića “Katolička crkva u Istri između otpora i potpore talijanskoj vlasti u Istri 1918. – 1943.” u Pazinu

May 27, 2019 in Novosti by mradosevic

U utotrak, 28. svibnja 2019., s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu bit će predstavljena knjiga dr. sc. Stipana Trogrlića “Katolička crkva u Istri između otpora i potpore talijanskoj vlasti u Istri 1918. – 1943.”. Uz autora knjigu će predstaviti dr. sc. Marko Medved (urednik), dr. sc. Franjo Velčić (recenzent) te Mirela Mrak (predstavnik nakladnika).

Pozivnica

Međunarodni znanstveni skup 9. Istarski povijesni biennale u Poreču

May 20, 2019 in Novosti by mradosevic

Od 23. do 25. svibnja 2019. u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine u Poreču održat će se deveti po redu međunarodni znanstveni skup Istarski povijesni biennale s temom “Emotio, affectus, sensus.:  o osjećajima u povijesti na jadranskom prostoru”. Organizatori skupa su Zavičajni muzej Poreštine – Museo del territorio parentino, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Filozofski fakultet i Državni arhiv u Pazinu.

Međunarodni znanstveni skup “Istarski povijesni biennale” održava se u Poreču od 2003. godine u organizaciji Zavičajnog muzeja Poreštine, Sveučilišta Jurja Dobrile – Odjela za humanističke znanosti i Državnog arhiva u Pazinu. Bavi se rijetkim ili slabo zastupljenim temama svakodnevne povijesti u domaćoj i stranoj historiografiji.

Pozivnica – Invito

Program