Slideshow shadow

Predavanje Marijana Bradanovića i Deana Krmca u Kopru

December 27, 2018 in Novosti by Željko Cetina

U petak, 28. prosinca 2018, s početkom u 12 sati u Palači Gravisi u Kopru (Ulica OF 10) Marijan Bradanović i Dean Krmac održat će predavanje “Svjetionik Savudrija (1818. – 2018.): jadranska, sredozemna i europska kulturna baština”. Organizator događanja je HISTRIA – Società umanistica / Humanistično društvo iz Kopra.

Svjetionik Savudrija

Pozivnica

December 21, 2018 in Novosti by mradosevic

IPD-SSI čestitka

Predstavljanje knjige “Posljednji car u Istri” u Gračišću

December 19, 2018 in Novosti by mradosevic

U srijedu, 19. prosinca 2018., s početkom u 18 sati u Općinskoj vijećnici u Gračišću (Gračišće 24B) bit će predstavljena knjiga “Posljednji car u Istri / L’ultimo imperatore in Istria”, urednice dr. sc. Danijele Doblanović Šuran.  Organizator je Humanističko društvo Histria iz Kopra.

Pozivnica

Tribina povodom 60. godina Državnog arhiva u Pazinu i 25. broja Vjesnika istarskog arhiva u Puli

December 17, 2018 in Novosti by mradosevic

U utorak, 18. prosinca 2018., s početkom u 12 sati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli (I. M. Ronjgova 1) održat će se Tribina posvećena šezdesetoj godišnjici osnutka Državnog arhiva u Pazinu te objavljivanju jubilarnoga 25. broja Vjesnika istarskog arhiva. Na Tribini će govoriti prof. dr. sc. Ivan Jurković, glavni urednik Vjesnika te Gordan Grzunov i Anamarija Kurelić, djelatnici Arhiva.

Pozivnica

Predstavljanje knjige “Belašićev zbornik isprava” i otvorenje izložbe “Ysterreich u srednjovjekovnom kontekstu” u Pazinu

December 12, 2018 in Novosti by mradosevic

U petak, 14. prosinca 2018., s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Državnog arhiva u Pazinu održat će se predstavljanje knjige Markusa Leidecka i Biserke Budicin “Belašićev zbornik isprava” te otvorenje izložbe “Ysterreich u srednjovjekovnom kontekstu”, autora Markusa Leidecka. Organizatori su Državni arhiv u Pazinu i Istarsko arhivističko društvo.

Pozivnica