Slideshow shadow

Otvaranje izložbe “Stara meta – novo odstojanje” u Puli

March 30, 2017 in Novosti by mradosevic

U petak, 31. ožujka 2017., s početkom u 18 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre – Museo storico e navale dell’Istria bit će otvorena izložba “Stara meta – novo odstojanje”. Organizatori su Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell’Istria, Muzej Vojvodine i Muzej Slavonije.

Na izložbi su prikazane streljačke spomen-mete 19. i 20. stoljeća iz zbirke Muzeja Vojvodine u Novom Sadu , a izložbi se svojom kolekcijom oslikanih streljačkih ciljeva pridružio i Muzej Slavonije iz Osijeka.

Pozivnica

Predstavljanje knjige Bruna Dobrića “Novine i časopisi na njemačkom jeziku u Istri (1871.-1918.)” u Puli

March 28, 2017 in Novosti by mradosevic

U petak, 31. ožujka 2017., s početkom u 18 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli bit će predstavljena knjiga dr. sc. Bruna Dobrića “Novine i časopisi na njemačkom jeziku u Istri (1871.-1918.)”. Uz autora knjigu će predstaviti dr. sc. Rudolf Preinerstorfer, Daniel Načinović i dr. sc. Boris Domagoj Biletić. Organizator je Društvo hrvatskih književnika Istarski ogranak.

Pozivnica

Predstavljanje knjige “Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku II” u Puli

March 28, 2017 in Novosti by mradosevic

korupcijaS1

 

U četvrtak, 30. ožujka 2017., s početkom u 18 sati u Velikoj čitaonici Sveučilišne knjižnice u Puli (Herkulov prolaz 1) bit će predstavljena knjiga “Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku II”. Knjigu će predstaviti dr. sc. Ozren Kosanović (autor tekstova o istarskim statutima) i Zorislav Antun Petrović (koordinator projekta Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku i izvršni urednik knjige).

U drugom tomu knjige “Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku” objavljenom 2016. godine prikazani su oni statuti hrvatskih srednjovjekovnih gradova koji nisu bili obuhvaćeni prvim tomom knjige. To su statuti Poreča, Novigrada, Buzeta, Bala, Vodnjana, Pule, Raba, Paga, Šibenika, Brača, Trogira, Hvara i Poljica, a protukorupcijske odredbe i druge pravne članke, važne za suzbijanje korupcije, analizirali su hrvatski znanstvenici i sveučilišni profesori – povjesničari, pravnici i filolozi, Dalibor Čepulo, Marta Dragičević Prtenjača, Tomislav Galović, Zdenka Janeković-Römer, Ozren Kosanović i Željko Radić. Organizatori su Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica.

Predavanje Hrvoja Gračanina “Istočna obala Jadrana i južna Panonija pod ostrogotskom vlašću prema Kasiodorovim Variae” u Puli

March 24, 2017 in Novosti by mradosevic

U petak, 24. ožujka 2017., s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruška Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u sklopu tribine Odsjeka za povijest, održat će se javno predavanje izv. prof. dr. sc. Hrvoja Gračanina (Filozofski fakultet u Zagrebu), “Istočna obala Jadrana i južna Panonija pod ostrogotskom vlašću prema Kasiodorovim Variae”. Organizator je Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Puli.

Pozivnica

Otvorenje izložbe “Sve vam piše na plakatu” u Pazinu

March 22, 2017 in Novosti by mradosevic

U srijedu, 22. ožujka 2017., s početkom u 18 sati u Rotondi pazinskog Kaštela bit će otvorena izložba “Sve vam piše na plakatu”. Organizator je Muzej Grada Pazina.

Pozivnica